was successfully added to your cart.

Koszyk

REGULAT BEAUTY Aging Extra Rich Cream | Analiza składu

REGULAT BEAUTY Anti Aging Extra Rich Cream – Analiza składu

Odżywczy krem REGULAT BEAUTY Anti Aging Extra Rich Cream pomaga regulować warstwy hydro-lipidowe skóry. Forma wartościowej emulsji to uczta dla każdej komórki skóry. Zapewnia intensywną pielęgnację zestresowanej, suchej skórze i nadaje jej młodzieńczą sprężystość.
Kiełki pszenicy i olej z awokado w połączeniu z nawilżającym kwasem hialuronowym głęboko regulują jakość struktury skóry. Celligent® to inteligentny kompleks do skutecznej ochrony komórek macierzystych, komórek skóry i ich DNA. Fitosterole zwiększają elastyczność i zmniejszają oznaki starzenia.

POJEMNOŚĆ:

50 ml

CENA:

249.00 pln

SKŁAD:

AQUA, (CASCADE FERMENTED CONCENTRATE FROM AQUA, CITRUS LIMON, PHOENIX DACTYLIFERA, FICUS CARICA, JUGLANS REGIA, COCOS NUCIFERA, ­GLYCINE MAX, ALLIUM CEPA, APIUM GRAVEOLENS, CYNARA CARDUNCULUS, PISUM SATIVUM, PANICUM MILIACEUM, CURCUMA LONGA), TRITICUM VULGARE GERM OIL, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, OLEYL ALCOHOL, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, PERSEA GRATISSIMA OIL, HELIANT HUS ANN UUS SEED OIL, CERA ALBA, DIOSCOREA VILLOSA ROOT EXTRACT, MAGNESIUM SULFATE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, ZINC STEARATE, PARFUM, TOCOPHEROL, SODIUM LEVULINATE, CAPRYLYL GLYCOL, GLYCINE SOJA STEROLS, SODIUM ANISATE, ETHYL FERULATE, POLYGLYCERYL-5 TRIOLEATE, CAFFEINE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM PHYTATE, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, CITRIC ACID, DISODIUM URIDINE PHOSPHATE, LIMONENE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRAL, LINALOOL

AQUA / WODA

REGULAT® – ekstrakt uzyskiwany podczas stosowania opatentowanej metody fermentacji kaskadowej: Woda, cytryny, figi, daktyle, orzechy włoskie, ziarna soi, cebule, orzechy kokosowe, seler, kiełki fasoli Mung, wyciąg z aceroli (17.5% wit. C) 0.7%, karczochy, groch, proso, przyprawy, kurkuma, szafran)

TRITICUM VULGARE GERM OIL  / Olej z kiełków pszenicy – W kosmetyce stosowany w różnego rodzaju kosmetykach, zwłaszcza do suchej i dojrzałej skóry oraz włosów, jest jednym z tłustszych olejów. Oprócz typowego działania okluzyjnego, ochronnego i natłuszczającego jest ceniony za właściwości zmiękczające i ujędrniające, a także wybitnie wygładzające i nadające odczucie jedwabistości. Wzmacnia również włosy i nadaje im elastyczności. Działa przeciwzmarszczkowo ze względu na bardzo wysoką zawartość wit. E.

GLYCERIN / GLICERYNA (ROŚLINNA)  – Silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia.

DICAPRYLYL ETHER / Eter dwuoktylowy – Działa nawilżająco, zmiękcza, wygładza skórę i włosy. Pozostawia na ich powierzchni film, czyli warstwę okluzyjną. W kosmetyku pełni funkcję rozpuszczalnika. Dobrze się rozprowadza, poprawia aplikację kosmetyku. Może zapychać pory i tworzyć zaskórniki.

OLEYL ALCOHOL / Alkohol oleinowy – Emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry i włosów natłuszczający, ochronny, wygładzający i zmiękczający film. Ponadto pełni funkcję zagęstnika i rozpuszczalnika substancji nierozpuszczalnych w wodzie, podnosi i reguluje lepkość kosmetyków, ma także właściwości zmętniające zbyt przejrzyste konsystencje, zmniejsza przepuszczalność światła. Składnik w dużych stężeniach może nasilać problemy trądzikowe, zatykać pory skóry, powodować wypryski i zaskórniki.

POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE / Ester kwasu kaprynowego i poliglicerolu – Substancja ułatwiająca zwilżanie powierzchni skóry. Emulgator W/O, ma właściwości emoliencyjne. Poprawia stabilność i jakość piany w mieszaninie z anionowymi spc. Ma właściwości kondycjonujące i nawilżające. Substancja renatłuszczająca w kosmetykach kąpielowych.

PERSEA GRATISSIMA OIL / Olej z awokado – Olej roślinny otrzymywany poprzez tłoczenie z miąższu dojrzałych owoców awokado (smaczliwki)- rodzaju wiecznie zielonego drzewa z rodziny wawrzynowatych, występującego w Ameryce. Olej jest dość gęsty, o zielonkawej, mętnej barwie dzięki zawartości antyoksydacyjnego chlorofilu. Składnik dzięki zawartości lecytyny wykazuje lekkie działanie emulgujące. Używany w produkcji kremów, emulsji, mydeł, produktów do masażu ciała. Działa natłuszczająco, regenerująco, silnie odżywczo i ochronnie. Olej zbliżony w budowie do lipidów skóry, dlatego jest wysoce tolerowany, polecany do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Głęboko się wchłania, nie nabłyszcza, jest lekko gęsty. Wzmacnia i uelastycznia skórę oraz włosy.

HELIANT HUS ANN UUS SEED OIL / Olej z nasion słonecznika – Olej tłoczony z pestek słonecznika o żółtym kolorze i płynnej, przejrzystej konsystencji. Charakteryzuje się zawartością nienasyconego kwasu linolowego (72%), zawiera także kwas oleinowy (16%), palmitynowy (6%) oraz niewielkie ilości behenowego, linolenowego, lignocerynowego i gammalinolenowego. Bogaty w wit. E. Pełni funkcję odżywczą, natłuszczającą, często stosowany w produktach ochronnych, z filtrami przeciwsłonecznymi. Polecany do pielęgnacji ciała, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwrodnikowe. Dobrze się wchłania.

CERA ALBA / Wosk pszczeli – Substancja naturalna, produkowana przez pszczoły, a następnie oczyszczona głównie w celu pozbawienia koloru i zapachu. Ma konsystencję stałą, twardą, nie rozpuszcza się w wodzie. Emolient tłusty. Tworzy na powierzchni skóry i włosów ochronną, okluzyjną powłokę, nadaje połysk. Ma właściwości odżywcze i przyspiesza regenerację skóry. Stosowany głównie jako naturalny emulgator do tworzenia emulsji typu O/W, zapobiega rozwarstwianiu faz, podnosi lepkość.

DIOSCOREA VILLOSA ROOT EXTRACT / EKSTRAKT Z DZIKIEGO POCHRZYNU – ekstrakt z dzikiego pochrzynu zawiera saponiny sterydowe, wśród nich znajduje się diosgenina. Ponieważ budowa diosgeniny jest zbliżona do dehydroepiandrosteronu (DHEA), główna substancja czynna dzikiego pochrzynu zwana jest fito-DHEA. Związek ten jest cennym surowcem kosmetycznym wspomagającym procesy metaboliczne w komórkach skóry. Badania in vitro potwierdziły, że stymuluje on podziały komórek skóry właściwej dzięki czemu skóra zachowuje kształt typowy dla młodych struktur.

MAGNESIUM SULFATE / Siarczan magnezu – Nieorganiczny związek chemiczny, sól kwasu siarkowego i magnezu, pozyskiwany w bezpośredniej reakcji metalicznego magnezu z kwasem siarkowym, a także w reakcji tlenku lub wodorotlenku magnezu w kwasie siarkowym. Substancja o szerokim zastosowaniu, ponieważ bardzo dobrze działa na organizm wchłaniając się przez skórę, działa odtruwająco, oczyszczająco, wyciąga toksyny, obrzęki, zmęczenie, odmładza, relaksuje, dzięki zawartości siarki działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwłojotokowo, przeciwpotnie, antygrzybicznie, łagodzi skutki ukąszenia owadów, oparzenia słoneczne, pomaga na bóle mięśni, stawów, bóle głowy, opuchnięte stopy, w walce z cellulitem. Może być stosowana przez osoby z zaburzeniami hormonów tarczycy w przeciwieństwie do chlorku magnezu. W kosmetykach dodaje się ją, jako środek  kontrolujący lepkość, a także przeciwłupieżowy i dodający objętości włosom, ma również właściwości pochłaniające sebum.

POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE / Diester kwasu izostearynowego i poliglicerolu – Diester kwasu izostearynowego i poliglicerolu (3). Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Emulgator W/O, składnik umożliwiający powstanie emulsji. Stosowany najczęściej w balsamach do ust, podkładach typu oil-free, balsamach nawilżających.

ZINC STEARATE / Stearynian cynku – Pełni m.in. funkcję emulgatora. Wpływa na konsystencję kosmetyku, wiążąc poszczególne składniki, zwiększa przyczepność. Nadaje produktowi kremową konsystencję, zwiększa także poślizg.

PARFUM / Zapach – Określenie ogólne kompozycji zapachowej, która może być różnego pochodzenia, z reguły jednak syntetycznego i objętego przez producentów klauzulą poufności. Ma za zadanie maskowanie niepożądanych zapachów wynikających z pozostałych składników w kosmetyku, nadawanie bardziej klarownego, przyjemnego zapachu wszelkim kosmetykom.

TOCOPHEROL / Tokoferol, Witamina E – Konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

SODIUM LEVULINATE / Sól sodowa kwasu lewulinowego, lewulinian sodu – Konserwant otrzymywany z kukurydzy.Stabilizator pH i naturalny konserwant. Wykazuje wysoką skuteczność mikrobiologiczną i zmniejsza ryzyko rozwoju infekcji o podłożu bakteryjnym.

CAPRYLYL GLYCOL / Glikol kaprylowy – Emolient tłusty, filmotwórczy. Ma właściwość wnikania głęboko w skórę, przez co jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych. Ma różne zastosowania, w kosmetykach myjących działa myjąco i renatłuszczająco, jest także humektantem, nawilża, zapobiega wysychaniu kosmetyku oraz lekko konserwuje, wykazuje działanie bakteriostatyczne.

GLYCINE SOJA STEROLS / Sterole sojowe – Składnik stosowany jako środek zmiękczający, kondycjonujący. Emolient – preparat natłuszczający skórę. Wytwarza na jej powierzchni warstwę umożliwiającą zatrzymanie nawilżenia. Po wchłonięciu do głębi skóry zatrzymują wodę poprzez blokowanie kanałów, którymi jest ona normalnie wydzielana na zewnątrz.

SODIUM ANISATE / Sól sodu kwasu anyżowego – sól sodu kwasu anyżowego pozyskiwanego z kopru. Jest to bezpieczny konserwant antybakteryjny, który wykorzystywany jest w naturalnych kosmetykach.

ETHYL FERULATE – ester kwasu ferulowego i akoholu etylowego. Przeciwutleniacz i konserwant.

POLYGLYCERYL-5 TRIOLEATE / Laurynian poliglicerolu-5 -Ester pentaglicerolowy kwasu laurynowego, kwasu tłuszczowego pochodzenia roślinnego. Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Ma postać pasty rozpuszczalnej w wodzie. Łagodna substancja myjąca, zwilżająca oraz emulgująca. Nadaje się w produkcji mleczek, emulsji, olejków i kremów oczyszczających, bardzo dobrze wiąże zanieczyszczenia ze skóry i jest łatwo zmywalna wodą. Nie podrażnia oczu i nie wysusza skóry. Wykazuje działanie łagodzące w przypadku ŁZS, skóry odwodnionej, szorstkiej i wrażliwej.

CAFFEINE / Kofeina – Ma właściwości drenujące, pobudza mikrokrążenie skórne, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Dobrze wpływa na zwiotczałą skórę, zmniejsza obrzęki, spotykana w kremach pod oczy, antycellulitowych oraz kosmetykach przeciwzmarszczkowych. Badania wskazują, że kofeina w kosmetykach do włosów spowalnia łysienie. Kofeina nie jest wskazana w dużych stężeniach w kosmetykach do ciała dla kobiet w ciąży.

SODIUM HYALURONATE / Hialuronian sodu, Sól sodowa kwasu hialuronowego, Kwas hialuronowy małocząsteczkowy -Biotechnologicznie otrzymywany czynnik nawilżający, mukopolisacharyd, odpowiednik naturalnie występujących w organizmie soli hialuronowych charakteryzujący się mniejszą cząsteczką od kwasu hialuronowego, dzięki czemu łatwiej i głębiej przenika przez naskórek, oraz bardzo wysoką higroskopijnością, potrafi związać do 40 razy więcej wody w stosunku do swojej objętości. Wraz z kolagenem i elastyną stanowi tzw. „rusztowanie” skóry, a jego poziom maleje wraz z wiekiem. W przeciwieństwie do kwasu hialuronowego nie jest zdolny do tworzenia żeli. W kosmetykach zwykle stosuje się stężenie do 3%. Zapobiega wysychaniu kosmetyków, ale przede wszystkim dodawany jest w celach pielęgnacyjnych, wypełniających zmarszczki, nawilżających, odmładzających, wzmacniających i poprawiających elastyczność skóry. Ma także działanie regenerujące, przyspiesza gojenie ran, działa przeciwzapalnie, likwiduje blizny i przebarwienia, wzmacnia barierę ochronną skóry, ma zdolność wychwytywania jonów metali ciężkich oraz innych toksyn z otoczenia i przekształcania ich w połączenia rozpuszczalne w wodzie, dzięki czemu skóra nabiera odporności na alergeny i oczyszcza się. Substancja wiążąca wodę w naskórku, zapobiega transepidermalnej utracie wody (utracie wody z organizmu przez skórę), lecz w tym celu powinna być stosowana w połączeniu z kwasem hialuronowym lub emolientami, w przeciwnym razie może pochłaniać wilgoć ze skóry czy włosów na zasadzie adsorbentu i spowodować ich przesuszenie.

SODIUM PHYTATE / Sól sodowa kwasu fitowego – naturalny środek ochronny, konserwujący, dopuszczony do użytku przez organizacje certyfikujące, ma pochodzenie roślinne.

ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT / Wyciąg z rozmarynu – Ekstrakt pozyskiwany z aromatycznych liści rozmarynu lekarskiego (poprzez ekstrakcję w glicerynie, olejach lub innych rozpuszczalnikach, np. karbomerze)- gatunku krzewu, należącego do rodziny jasnotowatych. Składnik wykazuje działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Pobudza wzrost włosów i ujędrnia skórę. Stosowany w maseczkach, tonikach, szamponach, kremach, balsamach i olejowych mieszankach do włosów, twarzy i ciała, na okolice oczu, a także w pastach do zębów. Pobudza krążenie, łagodzi objawy alergii, obrzęki oraz wzmacnia skórę przed promieniowaniem UV. Jest silnym antyutleniaczem, zapobiega starzeniu skóry, przyspiesza procesy regeneracyjne, gojenie, likwiduje łupież, zmniejsza łojotok, a także oczyszcza i daje uczucie świeżości. Wskazany do stosowania u osób z tłustą skórą. Nadaje także zapach kosmetykom.

CITRIC ACID / Kwas cytrynowy – Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompeksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność. Regulator pH

DISODIUM URIDINE PHOSPHATE  – składnik kondycjonujący

LIMONENE – Składnik kompozycji zapachowych i substancja zapachowa. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL  – Aldehyd aromatyczny. Syntetyczna substancja zapachowa o mocnym kwiatowym aromacie. Składnik kompozycji zapachowych. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

CITRAL  – Składnik kompozycji zapachowej, substancja zapachowa, a także maskująca niepożądane zapachy innych składników kosmetyku. Składnik sklasyfikowany jako potencjalny alergen.

LINALOOL – W kosmetykach oraz perfumach stosowany jako substancja zapachowa lub składnik kompozycji zapachowych. Ma właściwości bakteriobójcze, przeciwdziała nieprzyjemnym zapachom, np. potu, maskuje niepożądane zapachy innych składników kosmetyku. Jako dodatek do kosmetyków może wywołać reakcje alergiczne, podrażnić skórę i oczy oraz przyczynić się do łuszczycy. Uważany za potencjalny alergen.

Składnik oznaczony na zielono  – BEZPIECZNY

Składnik oznaczony na pomarańczowo  – NIEOBOJĘTNY – STOSOWAĆ Z ROZWAGĄ

Składnik oznaczony na czerwono :\ – SZKODLIWY – UNIKAĆ JAK OGNIA!

Wpis powstał na bazie informacji z: wizaz.pl oraz trustedcosmetics.pl
POWIĘŹ czym jest i dlaczego warto o nią dbać?

POWIĘŹ czym jest i dlaczego warto o nią dbać?

POWIĘŹ czym jest i dlaczego warto o nią dbać?

Magazyny fitness, blogerzy zajmujący się zdrowiem, fizjoterapeuci i sportowcy nie mówią o ostatnio niczym innym. Najnowsza wiedza dotycząca powięzi, oparta na wielu badaniach klinicznych uznawana jest za rewolucyjne odkrycie w świecie sportu i współczesnej fizjoterapii. Przyczynia się równocześnie do pojawienia całkiem nowego podejścia do bólu, metod jego leczenia oraz wykonywania treningu.

Read More

REGULATPRO METABOLIC

Regulatpro Metabolic – dla amatorów i sportowców wyczynowych, którzy dążą do zdrowia i wydajności oraz chcą przywrócić ciału to, czego wymagali od treningu i zawodów.

Read More

BEAUTY DRINK - Regulatpro Hyaluron

BEAUTY DRINK – Co to takiego?

BEAUTY DRINK – co to takiego?

Wszyscy wiemy, jak właściwa rutyna pielęgnacyjna i umiejętna aplikacja makijażu mogą czynić cuda dla naszego wyglądu. Ale czy słyszałaś o napojach upiększających ( beauty drink ), które możesz spożywać, aby wyglądać jeszcze piękniej? Te wyjątkowe eliksiry piękności stają się coraz bardziej popularne na całym świecie i są niczym innym jak mieszanką wszystkich potrzebnych naszej skórze składników, które zapewnią jej lepszą kondycję i zwiększą tolerancję na niekorzystne czynniki środowiska zewnętrznęgo.

Read More