was successfully added to your cart.

Koszyk

REGULAT BEAUTY Anti Aging Lifting Serum – Analiza składu

REGULAT BEAUTY Anti Aging Lifting Serum | Analiza składu

Wygładzające serum liftingujące REGULAT BEAUTY Anti Aging Lifting Serum to innowacja w zakresie nawilżenia, która jest podstawą każdego kremu do skóry. Zawiera unikalny sfermentowany REGULATESSENZ® z cząsteczkami STAMMENZYME®. Wraz z kwasem hialuronowym o wysokiej i niskiej masie cząsteczkowej i  Jambú (Acmella oleracea), które powoduje natychmiastowe wygładzenie skóry. Natychmiastowy efekt liftingu nadaje Twojej twarzy promienny blask.

POJEMNOŚĆ:

30 ml

CENA REGULAT BEAUTY Anti Aging Lifting Serum:

209.00 pln

SKŁAD REGULAT BEAUTY Anti Aging Lifting Serum:

AQUA, REGULAT® (CASCADE FERMENTED CONCENTRATE FROM AQUA, CITRUS LiMON, PHOENIX DACTYLIFERA, FICUS CARICA, JUGLANS REGIA, COCOS NUCIFERA, GLYCINE MAX, ALLIUM CEPA, APIUM GRAVEOLENS, CYNARA CARDUNCULUS, PISUM SATIVUM, PANICUM MILIACEUM, CURCUMA LONGA), CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT WATER, POLYCLYCERYL-10 LAURATE, ALCOHOL, ACMELLA OLERACEA EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM (FRAGRANCE), LINALOOL, BENZYL BENZOATE, COUMARIN, LIMONENE, BENZYL CINNAMATE

AQUA / WODA

REGULAT® – ekstrakt uzyskiwany podczas stosowania opatentowanej metody fermentacji kaskadowej: Woda, cytryny, figi, daktyle, orzechy włoskie, ziarna soi, cebule, orzechy kokosowe, seler, kiełki fasoli Mung, wyciąg z aceroli (17.5% wit. C) 0.7%, karczochy, groch, proso, przyprawy, kurkuma, szafran)

CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT WATER / Woda z owoców słodkiej pomarańczy – Substancja ma świeży i soczysty zapach – stosowana w kompozycjach zapachowych. Działa antyseptycznie i łagodząco. Doskonały antyutleniacz. Ma właściwości ściągające i zmniejszające pory, – wspomagające gojenie trądzikowych stanów zapalnych, rozjaśniające koloryt skóry, rozjaśniające przebarwienia posłoneczne i pozapalne.

POLYCLYCERYL-10 LAURATE – Substancja emulgująca – wspomaga tworzenie jednorodnych mieszanin niemieszających się cieczy, zmieniając napięcie międzyfazowe.

ALCOHOL/ Alkohol – Konserwuje, zapobiega psuciu kosmetyków, rozpuszcza substancje nierozpuszczalne np. w wodzie. Pomaga składnikom aktywnym przeniknąć w głębsze warstwy skóry. Ma działanie dezynfekujące, przeciwzapalne. Substancja silnie drażniąca. Nie zalecana dla skóry dziecięcej, a także wrażliwej, atopowej, suchej, naczynkowej. Może wysuszać i uszkadzać naskórek.

ACMELLA OLERACEA EXTRACT / ekstrakt z Acmella oleracea – wykazuje silne właściwości ujędrniające i przeciwzmarszczkowe (poprzez stymulujący wpływ na fibroblasty, pobudzający je do produkcji kolagenu i elastyny oraz rozluźniający wpływ na mięśnie mimiczne i łagodzenie drobnych zmarszczek). Efekty stosowania preparatów z Acmella oleracea są porównywalne z tymi po zastosowaniu toksyny botulinowej – stąd nazwa „ziołowy botox”. Stosowanie go jest pozbawione efektów ubocznych jakie wywołuje tenże szkodliwy syntetyk.

SODIUM HYALURONATE / Hialuronian sodu, Sól sodowa kwasu hialuronowego, Kwas hialuronowy małocząsteczkowy -Biotechnologicznie otrzymywany czynnik nawilżający, mukopolisacharyd, odpowiednik naturalnie występujących w organizmie soli hialuronowych charakteryzujący się mniejszą cząsteczką od kwasu hialuronowego, dzięki czemu łatwiej i głębiej przenika przez naskórek, oraz bardzo wysoką higroskopijnością, potrafi związać do 40 razy więcej wody w stosunku do swojej objętości. Wraz z kolagenem i elastyną stanowi tzw. „rusztowanie” skóry, a jego poziom maleje wraz z wiekiem. W przeciwieństwie do kwasu hialuronowego nie jest zdolny do tworzenia żeli. W kosmetykach zwykle stosuje się stężenie do 3%. Zapobiega wysychaniu kosmetyków, ale przede wszystkim dodawany jest w celach pielęgnacyjnych, wypełniających zmarszczki, nawilżających, odmładzających, wzmacniających i poprawiających elastyczność skóry. Ma także działanie regenerujące, przyspiesza gojenie ran, działa przeciwzapalnie, likwiduje blizny i przebarwienia, wzmacnia barierę ochronną skóry, ma zdolność wychwytywania jonów metali ciężkich oraz innych toksyn z otoczenia i przekształcania ich w połączenia rozpuszczalne w wodzie, dzięki czemu skóra nabiera odporności na alergeny i oczyszcza się. Substancja wiążąca wodę w naskórku, zapobiega transepidermalnej utracie wody (utracie wody z organizmu przez skórę), lecz w tym celu powinna być stosowana w połączeniu z kwasem hialuronowym lub emolientami, w przeciwnym razie może pochłaniać wilgoć ze skóry czy włosów na zasadzie adsorbentu i spowodować ich przesuszenie.

XANTHAN GUM / Guma ksantanowa – Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

CITRIC ACID / Kwas cytrynowy – Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompeksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność. Regulator pH

SODIUM BENZOATE / Benzoesan sodu – Konserwuje, chroni przed rozwojem drożdży, pleśni, drobnoustrojów, bakterii masłowych i octowych. Reakcje alergiczne są niezwykle rzadkie, jednakże składnik może podrażniać oczy i rzadziej, lecz także skórę.

PARFUM / Zapach – Określenie ogólne kompozycji zapachowej, która może być różnego pochodzenia, z reguły jednak syntetycznego i objętego przez producentów klauzulą poufności. Ma za zadanie maskowanie niepożądanych zapachów wynikających z pozostałych składników w kosmetyku, nadawanie bardziej klarownego, przyjemnego zapachu wszelkim kosmetykom.

LINALOOL – W kosmetykach oraz perfumach stosowany jako substancja zapachowa lub składnik kompozycji zapachowych. Ma właściwości bakteriobójcze, przeciwdziała nieprzyjemnym zapachom, np. potu, maskuje niepożądane zapachy innych składników kosmetyku. Jako dodatek do kosmetyków może wywołać reakcje alergiczne, podrażnić skórę i oczy oraz przyczynić się do łuszczycy. Uważany za potencjalny alergen.

BENZYL BENZOATE / Benzoesan Benzylu – Składnik kompozycji zapachowych, nadaje zapach i maskuje niepożądane zapachy innych składników kosmetyku. Może być rozpuszczalnikiem innych substancji zapachowych, działa również antybakteryjnie i chroni kosmetyki przed zepsuciem. Składnik sklasyfikowany, jako potencjalny alergen.

COUMARIN / Kumaryna – Składnik kompozycji zapachowych. Substancja pochodzenia naturalnego, Substancja roślinna. Potencjalny alergen.

LIMONENE – Składnik kompozycji zapachowych i substancja zapachowa. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

BENZYL CINNAMATE / Cynamonian benzylu – Stosowany w przemyśle perfumeryjnym, jako utrwalacz i modyfikator ciężkich bukietów zapachowych, składnik kompozycji miodowej, ananasowej i jagodowej, przydatny w produkcji sztucznej ambry i piżma. Maskuje niepożądane zapachy innych składników kosmetyku. Składnik sklasyfikowany jako potencjalny alergen. Może wywoływać alergie i podrażnienia błon śluzowych.

 

Składnik oznaczony na zielono  – BEZPIECZNY

Składnik oznaczony na pomarańczowo  – NIEOBOJĘTNY – STOSOWAĆ Z ROZWAGĄ

Składnik oznaczony na czerwono :\ – SZKODLIWY – UNIKAĆ JAK OGNIA!

Wpis powstał na bazie informacji z: wizaz.pl oraz trustedcosmetics.pl

Leave a Reply

POWRÓT